Matematik

Hjælp med mat b

01. oktober 2017 af ejmeddig (Slettet) - Niveau: B-niveau

Er der nogen som kan hjælpe mig med de her to opgaver og fortælle mig hvad der er blevet gjort for at løse dem, og ikke kun give mig svarene? De skal løses i nspire

Hvor stor skal x være, før tangenten til funktionen f(x) = ln(x) hælder så lidt, at dens hældning kommer under 0.1?

Hvor stor skal x være, før tangenten til funktionen g(x) = 4 x hælder så lidt, at dens hældning kommer under 0.1?


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. oktober 2017 af fosfor (Slettet)

1. Isoler x i f'(x) < 0.1


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. oktober 2017 af SuneChr

a)    x > 0   ∧   f '(x) < 0,1
b)    hældningen er 4 for alle x. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. oktober 2017 af StoreNord

g(x) hælder så meget, som den nu engang hælder.

Men du mener måske at g(x)=4*f(x)?


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. oktober 2017 af StoreNord

--Skærmbillede fra 2017-10-01 20-06-27.png


Svar #5
01. oktober 2017 af ejmeddig (Slettet)

Hvad skal jeg gøre for at isolere x i nspire? 


Skriv et svar til: Hjælp med mat b

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.