Bioteknologi

Hjælp til nogle opgaver haster!!!

03. oktober 2017 af iisommerii (Slettet) - Niveau: A-niveau
1) Beregn massen af den mængde syre og korresponderende base, du skal afveje for at lave det ønskede volumen pufferopløsning.

2) Hvad er den forventede pH-værdi i din opløsning?

3) Opskriv formel for de partikler, der befinder sig i din opløsning.

Syre: Natruimdihydrogenphosphat

korresponderende base: Dinatruimhydrogenphosphat

den ønsket volumen af pufferopløsning: 800

ønsket koncentration af både syre og den korresponderende base i den færsige opløsning mol/L: 0,075

Jeg er ikke helt sikker på hvilken formel jeg skal bruge og hvad jeg skal regne ud først.

Tak På Forhånd

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. oktober 2017 af Moderatoren

Giv dit indlæg en sigende titel. På den måde er der større sandsynlighed for, at lektiehjælperne kan finde dit spørgsmål.


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. oktober 2017 af mathon

forventede pH-værdi
                                         pH = pKs2 = 7,2


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. oktober 2017 af mathon

                 Na+      H2PO4-    HPO42-


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. oktober 2017 af mathon

Stofmasser:
           m = V·c·M

           m = (0,800 L) · (0,075 mol/L)·M = (0,06 mol)·M

           m(NaH2PO4) = (0,06 mol) · (SUM({1,2,1,4}·{22.990,1.008,30.974,15.999}) g/mol) = 7.19856 g

           m(Na2HPO4) = (0,06 mol) · (SUM({2,1,1,4}·{22.990,1.008,30.974,15.999})g/mol) = 8.51748 g                      


Svar #5
03. oktober 2017 af iisommerii (Slettet)

hvordan får du 8,,51748 g i svar 4 det forstår jeg ikke helt. 


Skriv et svar til: Hjælp til nogle opgaver haster!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.