Matematik

Gør rede for hvilke af konstanterne a, b, c og d der er positive

08. oktober 2017 af Stjerneskud2016 - Niveau: C-niveau

Hej!

Jeg sidder med en opgave jeg ikke kan forstå 

Er konstanterne ikke alle positive, da der står + foran b og d og usyndelige + foran a og c?

På forhånd mange tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. oktober 2017 af peter lind


Brugbart svar (1)

Svar #2
08. oktober 2017 af peter lind

det har du misforstået. Konstanterne kan godt være negative. Eksempelvis er c negative da linjen har negativ hældning


Svar #3
08. oktober 2017 af Stjerneskud2016

Mange tak, jeg er med nu!

peter lind


Svar #4
08. oktober 2017 af Stjerneskud2016

peter lind

Men hvordan skal jeg redegøre det. Kan jeg godt bare sige at b og d er positive konstanter, fordi der står + foran tallerne? og at a er positiv da linjen har en positiv hældning?


Brugbart svar (1)

Svar #5
08. oktober 2017 af peter lind

det er de ikke. prøv at sætte x = 0

Den sidste er rigtig


Brugbart svar (3)

Svar #6
08. oktober 2017 af Mathias7878

f(x) = a*x+b

a er i dette tilfælde positiv, da grafen for f(x) er voskende, hvorfor hældningskoefficienten a må være positiv

b er negativ, da grafen for f(x) skærer y-aksen under x-aksen

g(x) = c*x+d

c er i dette tilfælde negativ, da grafen for f(x) er aftagende, hvorfor hældningskoefficienten c må være negativ

d er positiv, da grafen for f(x) skærer y-aksen over x-aksen

- - -

 

 


Svar #7
08. oktober 2017 af Stjerneskud2016

Mange tak!

Mathias7878 peter lind


Skriv et svar til: Gør rede for hvilke af konstanterne a, b, c og d der er positive

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.