Matematik

Bestem funktionsværdien

08. oktober 2017 af MCBH93 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Nogle der har en formel til at finde en funktionsværdi?? eller hvordan gør jeg det? f(x)0,5x^2-2x+1,5


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. oktober 2017 af Mathias7878

Funktionsværdien er den værdi af din funktion f(x), når du indsætter et vilkårligt x ind i din funktion. Hvilken værdi af x, skal du indsætte?

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. oktober 2017 af StoreNord

Kast en pil.

Skærmbillede fra 2017-10-08 21-26-19.png


Svar #3
08. oktober 2017 af MCBH93 (Slettet)

#1

Funktionsværdien er den værdi af din funktion f(x), når du indsætter et vilkårligt x ind i din funktion. Hvilken værdi af x, skal du indsætte?


Er det min Tx og Ty du mener? Jeg kan umiddelbart ikke lige se hvad det er for en x-værdi..


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. oktober 2017 af StoreNord

Det er nok din Tx-værdi, så.


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. oktober 2017 af Mathias7878

Du har din funktion f(x) = 0.5x^2-2x+1.5

Funktionsværdien er den værdi af f(x), du får, når du indsætter en vilkårlig værdi af x

Hvis du nu skulle finde funktionsværdien, når du indsætter x=2 ind i f(x) får du

f(2) = 0.5*2^2-2*2+1.5 = 1-4+1.5 = -1.5

Dvs. funktionsværdien af f(x), når x=2, er -1.5

Giver det mening?

- - -

 

 


Svar #6
08. oktober 2017 af MCBH93 (Slettet)

#5

Du har din funktion f(x) = 0.5x^2-2x+1.5

Funktionsværdien er den værdi af f(x), du får, når du indsætter en vilkårlig værdi af x

Hvis du nu skulle finde funktionsværdien, når du indsætter x=2 ind i f(x) får du

f(2) = 0.5*2^2-2*2+1.5 = 1-4+1.5 = -1.5

Dvs. funktionsværdien af f(x), når x=2, er -1.5

Giver det mening?


ja, det forstår jeg godt, jeg er bare i tvivl hvad søren det er for en x-værdi... Der står intet i opgaven om hvad det er for en værdi, der står bare min ligning og at jeg skal finde røddere, (Tx,Ty) og funktionsværdien.. de andre er fundet, nemlig.


Brugbart svar (0)

Svar #7
08. oktober 2017 af StoreNord

Rødderne kan du finde med diskriminant-metoden.


Brugbart svar (0)

Svar #8
08. oktober 2017 af Mathias7878

Rødderne = løsningerne til andengradsligningen, dvs. du skal løse

0.5x^2-2x+1.5 = 0

Så skal du nok indsætte de(n) x-værdi(er) ind i f(x), som du får

- - -

 

 


Svar #9
08. oktober 2017 af MCBH93 (Slettet)

Tak for hjælpen... Jeg prøver :)

-God aften.


Brugbart svar (0)

Svar #10
08. oktober 2017 af StoreNord

f(x) = 0.5x² - 2x + 1.5

Diskriminanten D er:       2²-4·0.5·1.5 =1

x=\frac{2\pm D}{2\cdot 0.5}=2\pm 1


Brugbart svar (0)

Svar #11
08. oktober 2017 af mathon

               \small 0.5x^2-2x+1.5 = 0

               \small x^2-4x+3 = 0

                       \small x=\left\{\begin{matrix} 1\\3 \end{matrix}\right.


              \small f(x)=0{.}5x^2-2x+1{.}5

                      \small x_T=\frac{-b}{2a}=\frac{-(-2)}{2\cdot 0{.}5}=2

                      \small y_T=c-a\cdot \left (x_T \right )^2=1{.}5-0{.}5\cdot 2^2=1{.}5-2=-0{.}5      


Skriv et svar til: Bestem funktionsværdien

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.