Matematik

Antal priser i x og x

09. oktober 2017 af johanwlarsen13377 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg har problemer med denne her opgave, er der nogen herinde der kan hjælpe mig?

Tak på forhånd. (Y) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. oktober 2017 af Mathias7878

A(x) = 16x+34

Forskriften for B(x) kan bestemmes ved at bruge formlerne:

a = \frac{y_2-y_1}{x_2-x_1} = \frac{292-127}{20-5} = \frac{165}{15} = 11

og

b = y_1-ax_1 = 127-11*5 = 127-65 = 62

Dvs

B(x) = 11x+62

Da både A(x) og B(x) har en fast grundpris, dvs. b i den lineære funktion y = ax+b, og en hældningskoefficient a, der er prisen pr. kilometer, der køres, som i A(x) er 16 og B(x) er 11, har vi altså at gøre med to funktion, der kan beskrives ved lineære funktioner på formen y = ax+b

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. oktober 2017 af glife (Slettet)

Hvad er definitionsmængden for A og B så Mathias?.


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. oktober 2017 af Mathias7878

Dm(A) = [0;∞[

og

Dm(B) = [0;∞[

- - -

 

 


Svar #4
09. oktober 2017 af johanwlarsen13377 (Slettet)

Hvorfor skal der stå 0?


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. oktober 2017 af Mathias7878

Definition på definitionsmængden:

Definitionsmængden er alle de tal, vi må komme ind i funktionen, taget fra webmatematik

I princippet kunne du godt indsætte x = et negativt tal, men hvis du tænker dig om, vil det ikke giver mening.

x betegner antallet af kilometer, du kører. Hvis det er negativt, vil det sige, at du er kørt "baglæns" så at sige. Det giver jo ikke mening

Hvis x = 0 har du ikke kørt nogle kilometer 

Derfor, tænker jeg, at definitionsmængden vil gå fra 0 kilometer til uendelige kilometer og derfor

Dm(A) = [0;∞[

og

Dm(B) = [0;∞[

- - -

 

 


Svar #6
09. oktober 2017 af johanwlarsen13377 (Slettet)

Shufta du sinds :P Du må have en god weekend


Skriv et svar til: Antal priser i x og x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.