Matematik

Rente

09. oktober 2017 af simonpedersenbrow (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Jeg er stødt på et problem i en opgave.

Opgaven lyder som følger:

Petersen vil gerne spare op, da han vil købe en bil til kr. 255.000. Han vil gerne købe bilen efter 22 indbetalinger/månder i træk. Renten er 1,5% pr. måned. Hvor meget bliver hans månedlige indbetaling?

Jeg har fuldkommen glemt hvordan man nemmest beregner dette. Kan man evt bruge excel til denne slags regnestykker? Her tænker jeg f.eks en "what-if-analyse"?

På forhånd tak


Svar #1
09. oktober 2017 af simonpedersenbrow (Slettet)

I forlægelse til ovenstående har jeg følgende spørgsmål:

E. Hvor mange gange skal der indsættes kr. 2000 til 5% pr. termin, hvis der i alt skal opspares kr. 100.000?

F. Et lån på kr. 50.000 skal betales tilbage med lige store ydelser á 8 stk. 1. termin betales 1 måned efter lånets optagelse. Renten er 7% pr. termin. Hvad bliver ydelsen?

G. Et lån på 300.000 kroner tilbagebetales med 10 lige store ydelser på 33400 kroner pr. termin. Hvad bliver renten?


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. oktober 2017 af mathon

Brug opsparingsformlen:
                                            \small A_n=y\cdot \frac{(1+r)^n-1}{r}     og isoler \small y

                                             \small y=\frac{A_n\cdot r}{((1+r)^n-1)}

                                             \small y=\frac{255\, 000\cdot 0{.}015}{(1{.}015^{22}-1)}


Svar #3
10. oktober 2017 af simonpedersenbrow (Slettet)

Tak for svar - det hjalp rigtig meget.

Kan du evt hjælpe med én mere?

Et lån på kr. 50.000 skal betales tilbage med lige store ydelser á 8 stk. 1. termin betales 1 måned efter lånets optagelse. Renten er 7% pr. termin. Hvad bliver ydelsen?

Skal jeg her bruge gældsformlen og isolere y?

y=A_0*r/(1-(1+?r)?^(-n) )=50.000*0,07/(1-(1+?0,07)?^(-8) )=

Eller er dette helt i skoven?


Brugbart svar (0)

Svar #4
31. oktober 2017 af mathon

                  \small G=y\cdot \frac{1-(1+r)^{-n}}{r}

                  \small y=\frac{G\cdot r}{1-(1+r)^{-n}}

                  \small y=\frac{50. 000\cdot 0{.}07}{1-1{.}07^{-8}}


Skriv et svar til: Rente

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.