Kemi

Konc. af H30+ ioner

11. oktober 2017 af Rhodium (Slettet) - Niveau: A-niveau

når CN- ioner er i en 0.05moldm-3 vandig opløsning af HCN (pKa=9.31). Hvordan er koncentrationen af H30+ relateret d´til det af CN-  ? Er det bare at udregne Ks af HCN? eller skl jeg gøre mere end det?


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. oktober 2017 af janhaa

pH = 0.5(pKa - log(0,05)) = 5,3

so

(H^+) = 10^-5,306 M = 4,94*10^-6 M


Skriv et svar til: Konc. af H30+ ioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.