Matematik

Parallelepipidum

12. oktober 2017 af ostelarsa - Niveau: Universitet/Videregående

Nogle der kan fortælle mig, hvordan man løser opgave c?

Jeg er helt lost. :/

På forhånd tak! :D

Vedhæftet fil: Opgave 3.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. oktober 2017 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. oktober 2017 af peter lind

Rumfanget i et parallelepipedum er grundfladen gange højden. Find højden ud fra det. Der skal så gælde at (0, 0, k) = højden. se evt. den grafik du har lavet med tilføjelse af de nye hjørner


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. oktober 2017 af Eksperimentalfysikeren

Rumfanget af et parallelepipedum, der er udspændt af vektorerne a,b,c er den numeriske værdi af a\times b\cdot c.

Dette produkt kaldes rumproduktet. Bemærk, at krydsproduktet har højere prioritet end skalarproduktet. Man kan iøvrigt bytte om på de to produkter:

\left | a\times b\cdot c \right | = \left | a\cdot b\times c \right |


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. oktober 2017 af lausk (Slettet)

#2

Rumfanget i et parallelepipedum er grundfladen gange højden. Find højden ud fra det. Der skal så gælde at (0, 0, k) = højden. se evt. den grafik du har lavet med tilføjelse af de nye hjørne

Når man skal finde højden, bruger man så arealet af parallelogrammet?

Jeg få derved:

5=h*sqrt(35)

hvor h=sqrt(35)/7

er det korrekt?


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. oktober 2017 af Eksperimentalfysikeren

Arealet af et parallellogram, der er udspændt af to vektorer, er længden af krydsproduktet af de to vektorer.

Enhedsnormalvektoren for parallellogrammet fås ved at dividere krydsproduktet med længden af denne vektor.

Rumfanget af parallelepipedet er angivet i #3.

Du har regnet galt i #4


Skriv et svar til: Parallelepipidum

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.