Matematik

Tværsnitsareal og optimering

18. oktober 2017 af saranielsen123 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Nogen der kan hjælpe med denne opgave?


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. oktober 2017 af mathon

https://media.studieportalen.dk/forums/files/1782469.png


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. oktober 2017 af mathon

Når der bukkes \small \text{x cm } op

             \small \left | AB \right |=20-2x\; \; \; \; \; \; \; 0<x<10
er tværsnitsarealet:
                                     \small A_{\text{tv\ae r}}=\left ( 20-2x \right )\cdot x

                                     \small A_{\text{tv\ae r}}(x)= -2x^2+20x


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. oktober 2017 af mathon

Hvad kræver en/et arealmaksimering/ekstremum?


Svar #4
18. oktober 2017 af saranielsen123 (Slettet)

Jeg er ikke helt med?


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. oktober 2017 af StoreNord

For at finde et extremum skal man differentiere.


Brugbart svar (0)

Svar #6
18. oktober 2017 af Mathias7878

A_{tvaer}(x) = -2x^2+20x

A_{tvaer}'(x) = -2*2x+20 = -4x+20

Løs da

A_{tvaer}'(x) = 0

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #7
21. oktober 2017 af mathon

                                    \small A{\, }'_{\text{tv\ae r}}(x)= -4x+20=-4\left ( x-5 \right )


Skriv et svar til: Tværsnitsareal og optimering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.