Matematik

Bestemme f'(x)

21. oktober 2017 af pernillenielsen1 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Er der en venlig sjæl der kan hjælpe mig med at finde f'(x)?

Det drejer sig om denne funktion:

f(x) = 2 * x^3 - 6 * x^2 - 12 * x + 1 


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. oktober 2017 af lollercoaster (Slettet)

Når du differentierer x opløftet i en potens får du generelt:

(xt)' = t*xt-1

Altså bliver din løsning:

f'(x) = 2*3x2-6*2x-12 = 6x2-12x-12


Svar #2
21. oktober 2017 af pernillenielsen1 (Slettet)

Tusind tak!! 


Skriv et svar til: Bestemme f'(x)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.