Matematik

13.2b

21. oktober 2017 af Mie12345678 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående
Kan I hjælpe med denne her opgave?
Vedhæftet fil: IMG_5621.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. oktober 2017 af Mathias7878

Hvad studerer du Mieaqsa? Er det matematik-økonomi?

- - -

 

 


Svar #2
21. oktober 2017 af Mie12345678 (Slettet)

Ja

Svar #3
21. oktober 2017 af Mie12345678 (Slettet)

Ja studere matematik økonomi

Svar #4
21. oktober 2017 af Mie12345678 (Slettet)

Kan nogle hjælpe

Brugbart svar (0)

Svar #5
21. oktober 2017 af SådanDa

Hvilken opgave har du problemer med?


Svar #6
22. oktober 2017 af Mie12345678 (Slettet)

Opgave 13.2b

Hvor man skal finde den optimale produktion

Brugbart svar (0)

Svar #7
22. oktober 2017 af SådanDa

Hmm, kan du ikke bruge Lagrange multiplier?


Svar #8
22. oktober 2017 af Mie12345678 (Slettet)

Hvad er det?

Brugbart svar (0)

Svar #9
22. oktober 2017 af SådanDa

Det ligner fra teksten øverst at du muligvis kan bruge thm. 13.2.1, hvad siger den?


Svar #10
22. oktober 2017 af Mie12345678 (Slettet)

Kan du hjælpe mig med en anden opgave? Jeg vedhæfter den lige
Vedhæftet fil:IMG_5620.PNG

Svar #11
22. oktober 2017 af Mie12345678 (Slettet)

Den hedder 13.1 3.

Svar #12
22. oktober 2017 af Mie12345678 (Slettet)

Hvor man skal finde værdien af K og L

Brugbart svar (0)

Svar #13
22. oktober 2017 af SådanDa

Jeg tror at du skal finde de partielafledede mht. K og L, altså fK og fL, løs så fK(K,L)=0 og fL(K,L)=0, for at finde de stationære punkter. Derefter må du afgøre at det er et maksimum


Svar #14
22. oktober 2017 af Mie12345678 (Slettet)

Okay tak

Svar #15
22. oktober 2017 af Mie12345678 (Slettet)

Jeg prøver lige at læse opgaven

Svar #16
22. oktober 2017 af Mie12345678 (Slettet)

hvis man ganger ud kan det godt passe man får det her:

80-k^2+9-6k-2*L^2+144-96L-kl-18


Brugbart svar (0)

Svar #17
22. oktober 2017 af SådanDa

Nej, det er ikke rigtig.. 

For at tjekke sine resultater kan jeg godt lide at bruge wolframalpha:

https://www.wolframalpha.com/input/?i=80-(K-3)%5E2-2(L-6)%5E2-(K-3)(L-6)

kig under alternate forms.


Svar #18
22. oktober 2017 af Mie12345678 (Slettet)

kan du vise mig hvordan man gør det for trin for trin altså hvad gør jeg forkert?


Brugbart svar (0)

Svar #19
22. oktober 2017 af SådanDa

-(K-3)2=-K2+6K-9

-2(L-6)2=-2(L2-12L+36)=-2L2+24L-72

-(K-3)(L-6)=-KL+3L+6K-18

sæt sammen


Svar #20
22. oktober 2017 af Mie12345678 (Slettet)

okay tak


Skriv et svar til: 13.2b

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.