Matematik

bestem tan(x) når cos(x)=.........

22. oktober 2017 af soer381k - Niveau: B-niveau

i trigonomiske funktioner er der en opgave som lyder:

Udregn tan(x), når sin(x)=8/17    og    cos(x)=15/17

er dette rigtigt udregnet?:

Tan(x)    =   sin(x) / cos(x)    =    (8/17) / (15/17)    =    0,47 / 0,88    =    0,534


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. oktober 2017 af mathon

               Tan(x)    =   sin(x) / cos(x)    =    (8/17) / (15/17) \small \small =\frac{8}{15}


Brugbart svar (1)

Svar #2
22. oktober 2017 af StoreNord

#0   Nej, du må ikke runde op til 0,534.


Svar #3
22. oktober 2017 af soer381k

er det fordi at de to tal som jeg dividerer er kun med to decimaler?


Brugbart svar (1)

Svar #4
22. oktober 2017 af StoreNord

Ja, det må det jo være, hvis du mener at have afrundet korrekt. Jeg dividerede 8 med 15 og fik 0.5333333, som ihvertfald skulle rundes ned.


Brugbart svar (1)

Svar #5
22. oktober 2017 af SuneChr

# 3
Når vi får tallene, som begge er rationale, forærende, er det nytteløst at omskrive dem til decimalbrøker.
Opgaven går ud på at benytte de trigonometriske omskrivningsformler og ikke så meget resultatet.
Man skal altid ha' i erindring, at ethvert output kun er lige så meget værd som det input, man giver sit regneapparat.


Skriv et svar til: bestem tan(x) når cos(x)=.........

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.