Matematik

potens-udvikling af elbil -

22. oktober 2017 af SandyW (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej Alle sammen... jeg sidder desværre fast i denne her opgave som lyder

En mand har en elbil med 20kWh tilgængelig energi på batteriet.

En fuld opladning af batteriet tager 30 minutter på en hurtigladestation.

Når der bliver kørt 80km/t, bruger elbilen 10kWh for hver 100km . Når han  kører 100km/t bruger elbilen 14kWh for hver 100km manden kører.

Når han kører 120km/t, bruger elbilen 20kWh for hver 100km han kører.

så skal jeg vise at elbilens energiforbrug kan vises som funktion af farten vha. potensudvikling af typen f(x)=b*xa

jeg startede først med at finde b

elbilen kan indeholde 20 kwh dvs at når manden ingen km/t har kørt, indeholder bilen stadig 20 kWh

 f(0)=20      f(0)=b*x= 20     b = 20/x0    (potensregnerel a0=1) b = 20

Hvordan finder jeg så konstanten a ? 

har prøvet mange metoder af og har nærmest givet op


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. oktober 2017 af peter lind

f(0) = 0  0a=0

Foretag regressionsanalyse på de data


Svar #2
22. oktober 2017 af SandyW (Slettet)

Er ikke helt med :)

Brugbart svar (0)

Svar #3
22. oktober 2017 af StoreNord

Foretag potens-regression på denne tabel i et regneark.
Skærmbillede fra 2017-10-22 19-56-10.png


Svar #4
22. oktober 2017 af SandyW (Slettet)

Nåår på den måde mange tak for hjælpen

Skriv et svar til: potens-udvikling af elbil -

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.