Fysik

Ellære

23. oktober 2017 af lailakk - Niveau: B-niveau

Hej alle, 

jeg har det her spørgsmål som jeg er gået i stå ved: 

I løbet af 10 sekunder løber der 2.5*1019 elektroner gennem en pære. Hvad er strømmen gennem pæren?

Hvordan gør jeg her? På forhånd tak :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
23. oktober 2017 af Eksperimentalfysikeren

Du slår elektronens ladning op, ganger med antallet af elektroner og dividerer med antallet af sekunder:

I = n*e/t.


Brugbart svar (1)

Svar #2
23. oktober 2017 af swpply (Slettet)

Hver elektron har en ladning på én elementarladning, e = 1,602 * 10^(-19) C

Stømmmen (eller strømstyrken) igennem pæren er givet ved den ladning der passere pr. tidsenhed. Altså

I = #elektroner * e / (10 s)
= (2,5 * 1,603 C) / (10 s)
= 0,4 A

Skriv et svar til: Ellære

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.