Matematik

Lineære funktioner - let opgave for jer!

23. oktober 2017 af Mathian - Niveau: C-niveau

Lineære funktioner

Er svaret f(x) = ax - 220 . ? Hvis andet forklar venligst? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. oktober 2017 af fosfor (Slettet)

Test dit svar ved at indsætte alderen x=0, og se om det giver det rigtige


Svar #2
23. oktober 2017 af Mathian

a0-220 = 220 ? Er a ikke ret malplaceret? Hvis jeg gerne vil indsætte noget på a's plads, skal jeg finde to punkter og dermed bestemme a? 

eks. 

10 år - 220 = 210 

20 år - 220 = 200 

a= 200 - 210/20 - 10  = a 

den rigtige fremgangsmåde? 

Helst ikke flere star-wars feel-the-force-within svar, tak.  Rettet til obi-won kenobi derude, der svarer straight ! 


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. oktober 2017 af fosfor (Slettet)

Den måde du finde a på er rigtig, bortset fra der skal være parenteser   a= (200 - 210)/(20 - 10)

a*0-220 = 220   er noget vrøvl


Svar #4
23. oktober 2017 af Mathian

Ok, tak. Også for dommen uden anvisning. 


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. oktober 2017 af SådanDa

Der står i opgaven: Makspulsen er lig 220 minus din alder

Der står yderliger at f(x) er makspulsen og din alder er x, så dem prøver vi at sætte ind i ovenstående:

f(x) er lig 220 minus x.

Tænk endvidere over hvad "er lig" betyder. (Har vi eventuelt et matematisk symbol der udtrykker det samme?)

ligeledes med "minus".


Brugbart svar (0)

Svar #6
23. oktober 2017 af StoreNord

Maximalpuls(x) = 220-x


Skriv et svar til: Lineære funktioner - let opgave for jer!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.