Matematik

angiv en forskrift for funktionen f

24. oktober 2017 af soer381k - Niveau: B-niveau

nogen der kan hjælpe mig med:

Angiv en forskrift for funktionen f, hvis graf er vist nedenfor


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. oktober 2017 af peter lind

Kan du ikke levere den i pdf format


Svar #2
24. oktober 2017 af soer381k

den er vedlagt her


Brugbart svar (1)

Svar #3
24. oktober 2017 af peter lind

Det er en sinusfunktion altså en funktion af formen A*sin(bx+c) +d

A finde du af at det er middelværdien mellem top og bund

b finder du af bølgelængden λ. Det er adstanden fra top til næste top. b*λ = 2π.

c Er fasen. Find afstanden fra toppen til y aksen l så er den 2π*l/λ+½π

d finder du som afstanden mellem top og bund divideret med 2


Brugbart svar (1)

Svar #4
24. oktober 2017 af SuneChr

Med de fem punkter er en hel sin-svingning fuldstændig fastlagt:
(- 6 ; 2) (- 5/2 ; 7) (1 ; 2) (9/2 ; - 3) og (8 ; 2)
 


Svar #5
24. oktober 2017 af soer381k

#3

Det er en sinusfunktion altså en funktion af formen A*sin(bx+c) +d

A finde du af at det er middelværdien mellem top og bund

b finder du af bølgelængden λ. Det er adstanden fra top til næste top. b*λ = 2π.

c Er fasen. Find afstanden fra toppen til y aksen l så er den 2π*l/λ+½π

d finder du som afstanden mellem top og bund divideret med 2

kunne du måske hjælpe mig lidt med at bestemme c, nu da jeg ved at a=5 og b=0,448 og periodenT=14

der står noget i min bog om c:

g(x+ c/b)  =  a sin(b(x + c/b)

= a sin(bx+c)

=f(x)


Brugbart svar (0)

Svar #6
25. oktober 2017 af SuneChr

.SP 251020170139.JPG

Vedhæftet fil:SP 251020170139.JPG

Skriv et svar til: angiv en forskrift for funktionen f

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.