Matematik

Reducer potens tal uden N-spire

24. oktober 2017 af ah12 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej:) er der en der vil være sød at hjælpe med hvordan man kan reducere følgende potens uden N-Spire?

(a3*a1/5* 3√a3 )/ (a2* 5√a6) -a

(alle steder der er '/' er det fordi det er en brøk)


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. oktober 2017 af SuneChr

\boldsymbol{a^{\frac{p}{q}}}=\sqrt[q]{a^{p}}          og       apaq = ap + q


Svar #2
25. oktober 2017 af ah12 (Slettet)

kan du evt. uddybe det?:)


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. oktober 2017 af Prionia (Slettet)

Hej

hvis udtrykket skal forstås således ((a3 × a1/5 × 3√a3 ) / (a2 × 5√a6 )) -a

så bliver resultatet 0

((a15/5 × a1/5 × a5/5 ) / ( a10/5 × a6/5 )) -a

                             ((a21/5 ) / ( a16/5 )) -a

                              (a5/5 ) -a

                              a-a = 0  


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. oktober 2017 af Prionia (Slettet)

#3

Hej

hvis udtrykket skal forstås således ((a3 × a1/5 × 3√a3 ) / (a2 × 5√a6 )) -a

så bliver resultatet 0

((a15/5 × a1/5 × a5/5 ) / ( a10/5 × a6/5 )) -a

                             ((a21/5 ) / ( a16/5 )) -a

                              (a5/5 ) -a

                              a-a = 0  

            rettelse: det skal selvølgelig være 3√a3  ( i tæller) og ikke 3√a3
            


Svar #5
26. oktober 2017 af ah12 (Slettet)

1000 tak! stor hjælp:)


Skriv et svar til: Reducer potens tal uden N-spire

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.