Matematik

bestem tan(x), når cos(x)= 1/2.......

24. oktober 2017 af soer381k - Niveau: B-niveau

jeg skal med hjælpemidler løse:

bestem tan(x), når

cos(x)= 1/2   og   x∈[0;π/2]

skal jeg bruge Ti-nspire ?


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. oktober 2017 af StoreNord

I dette tilfælde skulle det være sikkert nok. (hvis du nu skal bruge hjælpemidler)


Brugbart svar (1)

Svar #2
24. oktober 2017 af SådanDa

Benyt evt: tan(x) = sin(x)/cos(x)


Brugbart svar (1)

Svar #3
24. oktober 2017 af mathon

eller
                 \small 1+\tan^2(x)=\frac{1}{\cos^2(x)}

                 \small \tan^2(x)=\frac{1}{1/4}-1=4-1=3

                 \small \tan(x)=\mp \sqrt{3}

                 


Svar #4
24. oktober 2017 af soer381k

kan det være rigtigt at jeg i Ti-nspire indtegner cos=1/2, begrænser x-aksen til fra0 til pi/2 og indsætter tan(x)

er det der hvor der skærer hinanden?


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. oktober 2017 af StoreNord

Jeg tror ikke, du skal løse opgaven grafisk!
Bare brug Ti-nspire som dum lommeregner.


Svar #6
24. oktober 2017 af soer381k

men hvordan tror du at man skal sætte det op? er der en speciel tan-funktion ?


Brugbart svar (0)

Svar #7
24. oktober 2017 af StoreNord

Ja. Ligesom sin(x)   og   cos(x).            Måske  tan(x)         måske    tg(x)


Svar #8
24. oktober 2017 af soer381k

har du et bud på hvordan man skal sætte det op? skal man bruge solve og skal man afgrænse x-værdien til [0;π/2]?


Brugbart svar (0)

Svar #9
24. oktober 2017 af StoreNord

https://www.youtube.com/watch?v=sONDmkLoqYQ


Svar #10
24. oktober 2017 af soer381k

kan man sige solve(x)=1/2|0≤x≤pi/2 ?

men hvordan kommer tangens ind i biledet. jeg ved at tan=sin/cos


Brugbart svar (0)

Svar #11
24. oktober 2017 af StoreNord

Se filmen
https://www.youtube.com/watch?v=sONDmkLoqYQ
og lær.

Du skal nok skrive:         tan(arccos(0,5))


Svar #12
24. oktober 2017 af soer381k

tusind tak, jeg tror jeg overså den komando

tan(cos^-1(0.5)) ? 1.73205

hvilket vel stemmer overens med x's begrænsninger


Skriv et svar til: bestem tan(x), når cos(x)= 1/2.......

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.