Matematik

Log af et negativt tal (potensfunktion)

25. oktober 2017 af plinner (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej,

Jeg har en opgave som lyder at jeg skal finde x, når y er 500. Jeg forventer naturligvis, at når jeg har et opløftet tal, at jeg skal dele logaritmen af y(500) delt med b, med logaritmen af a, men da a-værdien er under -1, vil min lommeregner overhovedet ikke være med. Jeg har hørt noget om knas mellem logaritmer og negative værdier, men det fungerede fint da jeg gjorde det samme med et tal mellem 0 og -1. Hvad er tricket her?

På forhånd tusind tak.

Vedhæftet fil: log.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
25. oktober 2017 af peter lind

Du må have lavet en fejl, da du fik en logaritme af et negativt tal. Der findes ikke en logaritme af negative tal

Den første del af din opgave er umulig at læse. Beskriv opgaven ordentlig


Brugbart svar (1)

Svar #2
25. oktober 2017 af fosfor (Slettet)

500 = b xa 
log(500) = log(b xa)
log(500) = log(b) + log(xa)
log(500) = log(b) + a*log(x)
(log(500) - log(b))/a = log(x)
e(log(500) - log(b))/a = x


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. oktober 2017 af SuneChr

# 0  Logaritmen af et negativt tal eller 0 kan kun foretages indenfor de komplekse tals legeme.


Svar #4
25. oktober 2017 af plinner (Slettet)

#2

500 = b xa 
log(500) = log(b xa)
log(500) = log(b) + log(xa)
log(500) = log(b) + a*log(x)
(log(500) - log(b))/a = log(x)
e(log(500) - log(b))/a = x

Eulers tal, mand. Tusind tak, mr. 15. :)


Skriv et svar til: Log af et negativt tal (potensfunktion)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.