Matematik

Forhold og kg

29. oktober 2017 af cpholiver (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Kan nogle hjælpe mig med denne opgave?

På sækkene med kalkmørtel står der kun, at hver sæk rummer 15 liter. Murermesteren fortæller at 1 kg cement fylder ca. 0,9 liter, og at rumfangsforholdet mellem cement og kalkmørtel skal være 1:6.

Hvor mange kilogram cement skal Kaj bruge til en sæk, der rummer 15 L kalkmørtel?

Pls hjælp!

det jeg selv ville gøre at at: 0,9*6=5,4. 15/5,4=2,78. Men jeg ved ikke om det er rigtigt.


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. oktober 2017 af StoreNord

\frac{cement}{kalkmoertel}=\frac{1}{6}                 og du ved at kalkmørtel er 15. Hvad er så cement?

Ved nærmere eftersyn af dit forslag:        Jeg forstår det ikke, men dit resultat  2,78 er svaret på hele opgaven.               :)


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. oktober 2017 af LandyA (Slettet)

Som #1 skriver, så er det en ligning. Hvis du vil have cement til at stå alene, så må du gange over med hvor meget kalkmørtel du har :)


Svar #3
29. oktober 2017 af cpholiver (Slettet)

Kan i måske forklare det på en anden måde, går kun i 7. og har ikke lært om det med ligninger endnu

Svar #4
29. oktober 2017 af cpholiver (Slettet)

Så 2,78 er rigtigt?

Brugbart svar (1)

Svar #5
29. oktober 2017 af LandyA (Slettet)

Ah ja - naturligvis. Hvis cementen fylder 0,9 liter, så har du gjort det rigtigt. Det fik jeg ikke lige fat i. 

I princippet kan du også løse det for at cement fylder 1 og så dividerer med 0,9, men ja så er svaret 2,78.


Brugbart svar (2)

Svar #6
29. oktober 2017 af StoreNord

1 del cement  til 6 dele kalkmørtel          eller
6 dele kalkmørtel  til 1 del cement
kalkmørtel:           6 dele             =               15 liter       så er
cement:                1 del               =      15/6                 = 2,5 liter

1 kg cement fylder 0,9 liter     eller

0,9 liter cement vejer                                           1 kg
   1 liter cement vejer            1/0,9  
2,5 liter cement vejer           1/0,9 * 2,5      =  2,78 kg         


Svar #7
29. oktober 2017 af cpholiver (Slettet)

Tak for hjælpen!

Brugbart svar (1)

Svar #8
30. oktober 2017 af LandyA (Slettet)

#6 Super godt sat op :) 


Skriv et svar til: Forhold og kg

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.