Matematik

Isolering af ligning

30. oktober 2017 af gusfeldt (Slettet) - Niveau: C-niveau

jeg forstår ikke helt hvordan jeg skal isolere x i dette tilfælde:
-1/2 x + 7 = 2/3 x - 1

Er der nogen der kan forklare det, tak!


Brugbart svar (1)

Svar #1
30. oktober 2017 af StoreNord

-1/2 x + 7 = 2/3 x - 1             træk 2/3 x fra på begge sider
                                             træk 7 fra på begge sider
                                             reducer begge sider
Alternativt: gang først med -6 på begge sider for at fjerne brøker.


Brugbart svar (1)

Svar #2
30. oktober 2017 af mathon

…gang først med -6 på begge sider for at fjerne brøker.

                  \small -6\cdot \left (-\tfrac{1}{2}x+7 \right )=-6\cdot \left (\tfrac{2}{3}x-1 \right )

                  \small 3x-42=-4x+6


Skriv et svar til: Isolering af ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.