Matematik

Hvordan finder man højden af en pyramide

01. november 2017 af Jepp7189 (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Har fået en opgave 

Hvor jeg skal finde højten af en pyramide den har et grundareal på 100cm2 og højten på trekanterne er 8,66cm

Jeg kan også Norges med en formel.


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. november 2017 af Sveppalyf (Slettet)

Er bunden af pyramiden kvadratisk?

Hvis ja, så er kantlængden af bundkvadratet √100 = 10 cm og b på tegningen er derfor 5 cm. Så kan du finde pyramidens højde med Pythagoras

a2 = h2 + b2  <=>

h = √( a2 - b2 )


Svar #2
01. november 2017 af Jepp7189 (Slettet)

tak det hjalp meget

Skriv et svar til: Hvordan finder man højden af en pyramide

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.