Matematik

Differentialregning.

02. november 2017 af Zewt (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, 

Hvor stort et kvadratisk hjørne, skal der klippes af et papir på 20x30 cm, for at rumfanget bliver størst muligt? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. november 2017 af mathon

Her hjælper en tegning gevanldigt på forståelsen:
Når de kvadratiske sidelængder kaldes \small x,
har man for rumfanget:

                                         \small V(x)=x\cdot \left ( 20-2x \right )\left ( 30-2x \right )\; \; \; \; \; \; 0<x<10

                                         \small V(x)=4x^3-100x^2+600x

ekstrema kræver bl.a.
                                         \small V{\, }'(x)=0


Skriv et svar til: Differentialregning.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.