Matematik

Differentialregning - HJÆLP!

03. november 2017 af Gegle (Slettet) - Niveau: B-niveau

Opgave 1

Bestem ved beregning f'(x), når

f(x)=3x^2+2x-1, x=0

Opgave 2 

Bestem røringspunkterne for to tagenter til parabel som har ligningen 

y = 0,5x^2-5x+14,5

og har de her to hældninger f'(x)=2 og g'(x)=-0,5

Hvilken slags formel bruger jeg??


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. november 2017 af peter lind

opgave 1

Brug (a*xn)' = n*a*xn-1

Opgave 2

Løs ligningerne f'(x) = 2 og f'(x) = -½


Svar #2
03. november 2017 af Gegle (Slettet)

til opgave 1 

er mit a 3  og hvad er n??


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. november 2017 af Mathias7878

Ja a = 3

n er eksponenten som x er opløftet i dvs. 2

- - -

 

 


Skriv et svar til: Differentialregning - HJÆLP!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.