Kemi

alken

07. november 2017 af Mullejense (Slettet) - Niveau: C-niveau

Vi har lige en diskution her :) Er der nogen der kan sige om jeg har ret eller min veninde... 

Er dette et eksempel på en alken?? :) 

CH3-CH2-CH3


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. november 2017 af mathon

Det er ikke en alken.

\small \small CH_3-CH=CH_2 er en alken.


Svar #2
07. november 2017 af Mullejense (Slettet)

Tak :) så er vi færdig med at diskuter det :) :) 

Så er der den simpel formel..... som vi også diskuter :) F.eks. formlen hvoran man udregner molekyleformel for en alken? 

er det ikke denne ?? 

CnH2n


Brugbart svar (1)

Svar #3
07. november 2017 af mathon

    Jo.


Svar #4
07. november 2017 af Mullejense (Slettet)

Tak mathon :) 

Hvad så hvis der står opskriv formlen for hvordan man udregner molekyleformlen for en alken, som indholde en dobbelt binding?? samt opskriv molekyleformlen for en alken som indholde 7 carbon og en dobbelbindning? :)  


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. november 2017 af mathon

I en alken substitueres to H-atomer i alkanen.

Alkanens formel er \small C_nH_{2n+2}.

To \small 2H mindre giver \small C_nH_{2n}.


Brugbart svar (0)

Svar #6
07. november 2017 af mathon

          \small C-C-C-C-C-C=C                          \small \text{hept-1-en}

          \small C-C-C-C-C=C-C                          \small \text{hept-2-en}

          \small C-C-C-C=C-C-C                          \small \text{hept-3-en}


Svar #7
07. november 2017 af Mullejense (Slettet)

Det er min veninde næsten også kommet frem til, tror bare hun har gjort noget forkert :) 

Det første du har svaret på er det til den : Udregne molekyleformlen for en alken som indeholde en dobbelbinding???? 


Svar #8
07. november 2017 af Mullejense (Slettet)

for kan se du har skrevet alkan, men det er alken :) 


Brugbart svar (1)

Svar #9
07. november 2017 af mathon

Når der i en alkan dannes en dobbeltbinding, substitueres der omkring dobbeltbindingen to H-atomer.

Alkanens formel er \small C_nH_{2n+2}.

To \small 2H mindre i det, der nu kaldes en alken, giver derfor alkenens formel \small C_nH_{2n}.


Svar #10
07. november 2017 af Mullejense (Slettet)

men man skal udregne alken som indeholde en dobbelt binding :) ????


Svar #11
07. november 2017 af Mullejense (Slettet)

fatter åbenbart ikke en meter af det der dobbelbing og molekyleformlen som indeholde 7 carbon og dobbelt bing.....  


Brugbart svar (0)

Svar #12
07. november 2017 af mathon


Skriv et svar til: alken

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.