Matematik

Bestem en ligning for tangenten

07. november 2017 af Jellyo (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har lavet nogle beregninger til at finde ligning for en tagent 

https://imgur.com/a/ueGgy

Håber om i kan finde ud af om mine beregninger er rigtigt 


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. november 2017 af Mathias7878

f'(x) = \frac{1}{2*\sqrt{x}}

y = f'(x_0)*(x-x_0)+f(x_0 )

y = f'(4)*(x-4)+f(4) = \frac{1}{2*\sqrt{4}}*(x-4)+\sqrt{4} = \frac{1}{4}x-1+2 = \frac{1}{4}x+1

Dvs. dine beregninger er korrekte. 

- - -

 

 


Skriv et svar til: Bestem en ligning for tangenten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.