Matematik

find areal

07. november 2017 af benjaminamos (Slettet) - Niveau: B-niveau

jeg har fået skæringspunkterne til -2.5, 1 og 3
men jeg har meget svært ved at finde arealet og hvilket areal af dem, der er vel to aktuelle arealer i 1. kvadrant, men håber nogle kan hjælpe


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. november 2017 af Mathias7878

første kvadrant, dvs. x>0 og derfor kan du ikke bruge -2.5

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. november 2017 af Mathias7878

\int_{1}^{3}f(x)-g(x)dx

- - -

 

 


Svar #3
07. november 2017 af benjaminamos (Slettet)

Så langt var jeg dog kommet, jeg er kommet hertil, dog forstår jeg ikke næste trin. har kigget på andre eksempler, men er ikke helt med


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. november 2017 af StoreNord

\int_{1}^{3}(x^{3}-1.5x^{2}-7x+7.5)dx=\left [ \frac{1}{4}\cdot x^{4}-1.5\cdot \frac{1}{3}x^{3}-\; 7\;\cdot\frac{1}{2} x^{2}+7.5x \right ]_{1}^{3}


Svar #5
08. november 2017 af benjaminamos (Slettet)

hvordan finder man så arealet derfra?


Brugbart svar (0)

Svar #6
08. november 2017 af Prionia (Slettet)

hej;

brug svaret i #4.

Først beregner du værdien for x er 3, dernæst for x er 1, og trækker de to værdier fra hinanden

så har du arealet


Svar #7
08. november 2017 af benjaminamos (Slettet)

Tak!
Hvad er reglen for hvilken af dem du trækker fra hinaden? jeg tænkte at F(3)-F(0), men i dette tilfælde er det omvendt


Brugbart svar (0)

Svar #8
08. november 2017 af Prionia (Slettet)

Du skal få et positivt tal,

Jeg regner lige på det


Brugbart svar (0)

Svar #9
08. november 2017 af Prionia (Slettet)

#8

Du skal få et positivt tal,

Jeg regner lige på det


                Er der nogen der kan uploade et kurveforløb?


Brugbart svar (0)

Svar #10
08. november 2017 af Prionia (Slettet)

Jeg har fået F(3) til - 9/4 og F(1)  til 15/ 4

Jeg vil tegne et kurveforløb, så giver jeg dig et svar


Brugbart svar (0)

Svar #11
08. november 2017 af Prionia (Slettet)

arealet er 15/4 - (- 9/4) er 24/4 = 6


Brugbart svar (0)

Svar #12
08. november 2017 af StoreNord

Et kurveforløb med det hele. Værsenartig                       :)
Et kurveforløb med det hele.png


Skriv et svar til: find areal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.