Matematik

Logaritme på begge sider af ligningen

08. november 2017 af mariesommer - Niveau: A-niveau

Det ser sådan her ud:

log(Ks) = log (([H3O+]*[B])/[S])

Jeg skal have ligningen omskrevet til:

Ks = ([H3O+]*[B])/[S]

Hvordan får jeg fjernet log på begge sider?? Vis gerne fuld udregning :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. november 2017 af janhaa

10^(log(Ks)) = 10^(log (([H3O+]*[B])/[S]))
DVs
(Ks) = ([H3O+]*[B])/[S])


Brugbart svar (1)

Svar #2
08. november 2017 af mathon

           \small \log\left (K_s \right )=\log\left (\left [ H_3O^+ \right ]\cdot \frac{\left [ B \right ]}{\left [ S \right ]} \right )

           \small 10^{\log\left (K_s \right )}=10^{\log\left (\left [ H_3O^+ \right ]\cdot \frac{\left [ B \right ]}{\left [ S \right ]} \right )}

           \small K_s =\left [ H_3O^+ \right ]\cdot \tfrac{\left [ B \right ]}{\left [ S \right ]}


Svar #3
08. november 2017 af mariesommer

Men hvordan kommer du derfra til dertil? Hvad gør du for at fjerne 10'erne??


Brugbart svar (1)

Svar #4
08. november 2017 af mathon

\small \log(x)\text{ og }10^x\text{ er hinandens inverse funtioner.}

Derfor er
                     \small 10^{\log(x)}=x


Skriv et svar til: Logaritme på begge sider af ligningen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.