Matematik

Potensfunktioner . find a

11. november 2017 af lunalssn (Slettet) - Niveau: C-niveau

10.000 = 2.850*4,25^a
a)
Find værdien af a i ovenstående potens funktion (4 decimaler)

Det resultat som jeg fik var ikke rigtigt.. Er der nogen der kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. november 2017 af Mathias7878

\small 10000 = 2850*4.25^a

\small \frac{10000}{2850} = 4.25^a

\small log(\frac{10000}{2850})= log(4.25^a)

\small log(\frac{10000}{2850})= a*log(4.25)

\small a = \frac{log(\frac{10000}{2850})}{log(4.25)}

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. november 2017 af MatHFlærer

10000=2850\cdot 4.25^a\Leftrightarrow \frac{10000}{2850}=4.25^a\Leftrightarrow ln(\frac{10000}{2850})=a\cdot ln(4.25)\Leftrightarrow a=\frac{ln(\frac{10000}{2850})}{ln(4.25)}


Skriv et svar til: Potensfunktioner . find a

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.