Matematik

DIFFERENTIALLIGNINGER

12. november 2017 af Jpz56cwg (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej SP!

Er der måske nogle der kan hjælpe mig med at løse den vedhæftede opgave?

Jeg kan simpelthen ikke komme frem til noget der giver mening.

Tak på forhånd :)

Vedhæftet fil: opgave 7.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. november 2017 af Mathias7878

Kald populationens væksthastighed for P'(t). Kald populationens størrelse for P(t). Da vil du have, at differentialligningen, der beskriver populationens udvikling er givet ved:

\small P'(t) = t*P(t) = 0.084*P(t)

- - -

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #2
12. november 2017 af peter lind

Væksthastigheden er dN/dt


Brugbart svar (1)

Svar #3
12. november 2017 af Mathias7878

Proportional med noget betyder bare ganget med. Sådan blev det i hvert fald forklaret for dummies i gymnasiet (sådan nogle som mig selv)

- - -

 

 


Svar #4
12. november 2017 af Jpz56cwg (Slettet)

Jeg er ikke helt sikker på hvordan jeg egentlig skal komme videre :/


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. november 2017 af Mathias7878

Svaret er givet i #1. Hvis Peter mener, at man skal benytte notationen dN/dt har du

\small \frac{dN}{dt} = t * N(t) = 0.082*N(t)

- - -

 

 


Svar #6
12. november 2017 af Jpz56cwg (Slettet)

Tusin tak for hjælpen til jer begge!

Kan jeg spørge dig om en sidste ting Mathias?


Brugbart svar (0)

Svar #7
12. november 2017 af Mathias7878

Ja fyr løs :) Forhåbentligt kan jeg svare på det :-)

- - -

 

 


Svar #8
12. november 2017 af Jpz56cwg (Slettet)

Tak jeg har løst 2 delspørgsmål men kan simpelthen ikke komme videre med den sidste.

Jeg vedhæfter lige det jeg har skrevet! :)


Svar #9
12. november 2017 af Jpz56cwg (Slettet)

Her er opgaven.

det er delspørgsmål 6c jeg mangler :)

Vedhæftet fil:Opgave 6c.docx

Brugbart svar (0)

Svar #10
12. november 2017 af Mathias7878

Se evt tråden om det samme:

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1441292

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #11
12. november 2017 af omar12344 (Slettet)

Ja det fik jeg kiggede på lidt men det gav ikke rigtigt mening for mig fordi at jeg hele tiden fik et negativt tal :/


Brugbart svar (1)

Svar #12
12. november 2017 af peter lind

Hvor fik du et negativt tal ?


Brugbart svar (0)

Svar #13
12. november 2017 af omar12344 (Slettet)

#12

Når jeg går ind og isolere C


Brugbart svar (0)

Svar #14
12. november 2017 af peter lind

Der er en fejl i den sidste, Det på højre side skal der stå 1500/(1+c)


Brugbart svar (0)

Svar #15
12. november 2017 af omar12344 (Slettet)

Det prøver jeg lige :)


Brugbart svar (0)

Svar #16
12. november 2017 af omar12344 (Slettet)

C = (1306/194)·e^-0,435·t+1500/1

Er det sådan her den skal se ud?


Brugbart svar (0)

Svar #17
12. november 2017 af peter lind

nej C er ikke afhængig af t


Brugbart svar (0)

Svar #18
12. november 2017 af omar12344 (Slettet)

er det så x?


Brugbart svar (0)

Svar #19
12. november 2017 af peter lind

se dog #14. N(0)=194 =1500/(1+c)


Skriv et svar til: DIFFERENTIALLIGNINGER

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.