Matematik

Differentialregning

13. november 2017 af Claussssi (Slettet) - Niveau: A-niveau

Nogle der kan hjælpe med denne opgave? plzz


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. november 2017 af Mathias7878

Parablens toppunkt er givet ved

\small (T_x,T_y)

hvor

\small T_x = y' = f'(x) = 0

og

\small T_y = f(T_x)

Dvs. først skal du differentiere din funktion y og bagefter sætte den lig nul og løse den fremkomne ligning.

Derfor skal du indsætte den værdi, du finder ved at løse ligningen y' = 0 ind i y og dermed har du bestemt koordinatsættet til toppunktet vha. differentialregning.

- - -

 

 


Svar #2
13. november 2017 af Claussssi (Slettet)

Tak!


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. november 2017 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. november 2017 af mathon

          \small a=-3\; \; \; \; b=3\; \; \; \; c=1

           \small x_T=\frac{-b}{2a}

           \small y_T=c-a\cdot \left (x_T \right )^2


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. november 2017 af mathon

Ifølge opgaveteksten skal metoden i #1 anvendes, men stemme overens
med metoden i #4.


Skriv et svar til: Differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.