Fysik

Universets densitet

19. november 2017 af Claussssi (Slettet) - Niveau: B-niveau

Nogle der kan hjælpe med denne opgave, forstår simpelthen ikke? plzzz


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. november 2017 af swpply (Slettet)


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. november 2017 af swpply (Slettet)

Vi går ud fra, at den samlede masse inden for dette område af Universet ikke ændre sig med tiden.

Lader vi mbenævne massen af Universets til tiden hvor volumen er V1 (tilsvarende for m2). Så giver ovenstående (masse bevarelse) at:   m1 m2.
Bruger vi nu, at massen af et legeme kan skrives:  m = ρV,
så kan vi slutte at:  ρ1V1 = ρ2V2.


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. november 2017 af swpply (Slettet)

(b) Brug nu at volumenet af sfære er givet ved:   V = (4/3)*π*r3.
Ved at substituere dette ind ovensåtende ligning finder du at:

                                  \underbrace{\frac{4}{3}\pi r_1^3}_{V_1}\rho_1 = \underbrace{\frac{4}{3}\pi r_2^3}_{V_2}\rho_2

dette kan reduceres til

                                          r_1^3\rho_1 =r_2^3\rho_2.


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. november 2017 af swpply (Slettet)

(c) Isoler r i nedenstående udtruk:

r^3\rho_\text{luft} = r_0^3\rho_0,

hvorfor

\begin{align*} r &= r_0\sqrt[3]{\frac{\rho_0}{\rho_\text{luft}}} \\ &= (10^{28}\ cm)\sqrt[3]{\frac{10^{-29}\frac{g}{cm^3}}{10^{-3}\frac{g}{cm^3}}} \\ &= \ldots \end{align*}


Skriv et svar til: Universets densitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.