Matematik

Tangentens ligning

22. november 2017 af 1stein (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej folkens

Hvad er tangentens ligning til funktionen f(x) = x^2+5*x+1, der er parallel med linjen med ligningen y = x-8


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. november 2017 af mathon

Røringspunktets 1. koordinat
bestemmes af:
                                       \small 2x_o+5=1


Svar #2
22. november 2017 af 1stein (Slettet)

Jo tak. Og hvad så?


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. november 2017 af mathon

tangenten i (-2,-5)
                                    \small y=1\cdot x+(f(x_o)-1\cdot x_o)
      \small \text{med }x_o=-2
                                    \small y=x+((-2)^2+5\cdot (-2)+1-1\cdot (-2))

                                    \small y=x-3


Skriv et svar til: Tangentens ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.