Matematik

itvivl om facit

22. november 2017 af sandrai - Niveau: A-niveau

Hej jeg sidder med en opgave og vil hører om i vil hjælpe med at tjekke om mit facit er rigtig nok :-) 

i den første opgave har jeg fået at vinkel a er 49 grader 

og siden AB til at være 26,2 :-) 

opgaven er vedhæftet. 

Vedhæftet fil: Udklip33.PNG

Svar #1
22. november 2017 af sandrai

og den sidste opgave i sættet 

Vedhæftet fil:333.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #2
22. november 2017 af Mathias7878

\small |AB|^2 = |BC|^2+|AC|^2-2*|BC|*|AC|*cos(C)

             \small = \sqrt{20^2+20^2-2*20*20*cos(82)} \approx 26.24

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. november 2017 af Mathias7878

\small \angle A = \frac{180 \degree - 82\degree }{2} = \frac{98\degree}{2} = 49\degree

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. november 2017 af swpply (Slettet)


Svar #5
22. november 2017 af sandrai

Super mange tak så er det rigtig nok ??

Brugbart svar (0)

Svar #6
22. november 2017 af swpply (Slettet)

Gør følgende fire observationer:

      1. \qquad \vert CE\vert = \vert BC\vert

      2. \qquad \angle CED = \angle ABC

      3. \qquad \vert ED\vert = \vert BD\vert = \frac{1}{4}\vert AB\vert

      4. \qquad \angle DCE = \frac{1}{2}\angle BCE = \frac{1}{4}\angle BCA

hvor observation 3. og 4. er ækvivalente observationer (i den forstand at fra den ene, kan den anden udledes). Prob nu disse oplysninger ind i enten den relevante sinus-relation eller cosinus-relation (det er helt op til dig, hvilken af de to du fortrækker).


Brugbart svar (0)

Svar #7
22. november 2017 af mathon

                      \small \left | AB \right |=20\sqrt{2}=28{.}28

\small CD \text{ er en vinkelhalveringslinje}

                      \small \left |CD \right | =\frac{2\cdot 20\cdot 20\cos\left(\tfrac{82^\circ}{2}\right)\cdot \cos\left ( \tfrac{82^\circ}{4} \right )}{20+20\cos\left(\tfrac{82^\circ}{2}\right)}=16{.}11(47)

                      \small \small A_{\Delta CDE}=\tfrac{1}{2}\cdot20\cdot 16{.}11\cdot \sin\left ( \tfrac{84^\circ}{4} \right )=57{.}73


Svar #8
23. november 2017 af sandrai

mathon Hvad mener du med de (47) ?


Svar #9
23. november 2017 af sandrai

og hvad er det du har brugt til at berenge CD med? 


Svar #10
23. november 2017 af sandrai

Har fået DC til at være = 15,09??


Brugbart svar (0)

Svar #11
23. november 2017 af mathon

#9

Vinkelhalveringslinjer i trekant ABC:

                                                                \small v_A=\frac{2bc\cdot \cos\left ( \tfrac{A}{2} \right )}{b+c}

                                                                \small v_B=\frac{2ac\cdot \cos\left ( \tfrac{B}{2} \right )}{a+c}

                                                                \small v_C=\frac{2ab\cdot \cos\left ( \tfrac{C}{2} \right )}{a+b}


Svar #12
23. november 2017 af sandrai

sin( 84/4) hvorfor? 


Brugbart svar (0)

Svar #13
23. november 2017 af mathon

fordi
              \small \tfrac{84^\circ}{4}=\tfrac{42^\circ}{2}


Svar #14
23. november 2017 af sandrai

men var halveringlinjen ikke halvdelen af vinklen? vinkeln er 82? 


Svar #15
23. november 2017 af sandrai

synes ikke din beregning af arealet ligner de formler du har lagt ind? 


Brugbart svar (0)

Svar #16
23. november 2017 af mathon

korrektion:
                      \small \small A_{\Delta CDE}=\tfrac{1}{2}\cdot20\cdot 16{.}11\cdot \sin\left ( \tfrac{8{\color{Red} 2}^\circ}{4} \right )=56{.}42
                    


Svar #17
23. november 2017 af sandrai

men hvorfor 82/4 istedet for 82/2 tænker det kun er vinkel C der skal halveres? 


Brugbart svar (1)

Svar #18
24. november 2017 af mathon

Det er \small \tfrac{C}{2} der halveres - CE halverer C, da ΔABC er ligebenet - hvilket er tydeligt afmæret på figuren.            


Svar #19
25. november 2017 af sandrai

men hvorfor er det C/2 der halveres? det da hele vinkel C der bliver delt? 


Svar #20
25. november 2017 af sandrai

Nååårh kan se de små pile nu :-) 


Forrige 1 2 Næste

Der er 21 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.