Matematik

Bevis?

22. november 2017 af m174a (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg skal bevise, at det gælder:

(det(\vec{a},\vec{b}))^2 + (\vec{a}*\vec{b})^2 = |\vec{a}|^2 * |\vec{b}|^2

Hvordan gør jeg det?


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. november 2017 af fosfor (Slettet)

Fortsæt her


Svar #2
22. november 2017 af m174a (Slettet)

Tak!


Svar #3
26. november 2017 af m174a (Slettet)

Hov! Jeg ser lige, at det du viser videre til ikke har noget at gøre med vektorer - hvilket mit bevis har. Så dit svar er desværre ikke til nogen hjælp.

Hvis der er andre, der skulle kunne hjælpe, ville jeg være meget taknemmelig!

Jeg har vedhæftet et udklip, som skulle kunne hjælpe mig på vej, men kan ikke helt gennemskue det.

Vedhæftet fil:Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #4
27. november 2017 af fosfor (Slettet)

a=(a_x,a_y) og b=(b_x,b_y) er vektorer...


Svar #5
27. november 2017 af m174a (Slettet)

Når okay, så er det bare mig, der er blevet forvirret over at der ikke er nogle vektor pile.

Men er der ikke en måde hvorpå man kan bevise det ud fra det jeg har sendt som vedhæftet fil?

Brugbart svar (0)

Svar #6
27. november 2017 af fosfor (Slettet)

Jo der er, bortset fra at der ikke skal stå sin i den første ligning men cos

Opløft i anden på begge sider af = i de to første ligninger og plus ligningerne sammen. Sæt uden for parentes på højresiden og substituer med den 3. ligning. 


Svar #7
27. november 2017 af m174a (Slettet)

Altså det er min lærer der har skrevet det, så det kan jeg ikke gøre så meget ved...

Men kan det muligvis lade sig gøre med sin alligevel?

Brugbart svar (0)

Svar #8
27. november 2017 af fosfor (Slettet)

Det at din lærer skriver
    a*b = |a| * |b| * sin(v)
betyder ikke at det er rigtigt, for det er det overhovedet ikke...

Der skulle stå
    a*b = |a| * |b| * cos(v)


Svar #9
27. november 2017 af m174a (Slettet)

Der står både cos og sin?

Brugbart svar (0)

Svar #10
27. november 2017 af fosfor (Slettet)

Der skal stå cos i den første ligning, og de andre ligninger adskiller sig fra den første mere end noget cos/sin


Svar #11
27. november 2017 af m174a (Slettet)

Nåårh! Nu forstår jeg! Tak!

Skriv et svar til: Bevis?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.