Matematik

procentregning 20 af 50

22. november 2017 af Champiii (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej

Hvordan regner  man dette ud?   hvor mange  procent udgør  20 af 50

og 30 af 80

Kan man det uden lommeregner ? For mig at se, så tror jeg at man skal ta de 8 og se hvor mange gange det går op i 30 ??

Den anden metode lommeregner: 20/50 * 100  <-- hvordan gør man det uden at bruge lommeregneren.


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. november 2017 af peter lind

100*20/50 og 100*30/80


Svar #2
22. november 2017 af Champiii (Slettet)

#1 Uden lommeregner ?


Svar #3
22. november 2017 af Champiii (Slettet)

Hvis det nu var 4 % af 200. Så havde jeg sagt 4 * 2 = 8. Så 4 % af 200 er 8 kr.

eller 20 % af 260 = 52

2 * 6 = 1

2*2 = 4

+1 <-- i mente

= 5


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. november 2017 af peter lind

#2 ja


Svar #5
22. november 2017 af Champiii (Slettet)

4# Vil du vise hvordan du gør?

Brugbart svar (0)

Svar #6
22. november 2017 af peter lind

jeg regner det ud i hovedet


Svar #7
22. november 2017 af Champiii (Slettet)

Ja men hvordan ?

Brugbart svar (0)

Svar #8
22. november 2017 af Mathias7878

\small \small \small \frac{20}{50}*100 = \frac{2}{5}*100 = 0.4*100 = 40 \%

\small \frac{30}{80}*100 = \frac{3}{8}*100 = 0.375*100 = 37.5 \%

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #9
22. november 2017 af StoreNord

30 af 80        er     3,0000:8 =


Svar #10
22. november 2017 af Champiii (Slettet)

Jeg mener hvordan regner man det ud i hovedet ?

2/5 = 0,4 hvad er regne reglen her ??


Brugbart svar (0)

Svar #11
22. november 2017 af peter lind

forlæng i tæller og nævner med 2


Svar #12
22. november 2017 af Champiii (Slettet)

Hvordan vil du regne Hvor mange procent er 4 ud af 45 dette ud i hovedet ?


Brugbart svar (0)

Svar #13
22. november 2017 af StoreNord

Du må gerne bruge papir og blyant. De regnes ikke som hjælpemidler.
                                       \frac{4}{45}\cdot 100               du må gerne forkorte først.


Skriv et svar til: procentregning 20 af 50

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.