Matematik

determinanter og lineære ligningssystemer

25. november 2017 af a123as (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvis I skal bruge R^2 metoden til at løse to ligninger med to ubekendte, hvordan ville I gøre det algebraisk uden at have tal på det. Jeg har tal, men kan ikke se hvordan formlerne vil ende for at kunne finde koncentrationen nemlig c(E102) og c(E122).

to ligninger med to ubekendte.

A420nm = k(E102,420nm) * c(E102) + k(E122,420nm) * c(E122)
A520nm = k(E102,520nm) * c(E102) + k(E122,520nm) * c(E122)


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. november 2017 af fosfor (Slettet)

Isoler den ene koncentration i den ene ligning, og substier derefter samme koncentration i den anden ligning. Isoler da den anden koncentration i den anden ligning.

\\c(E102)=\frac{\text{A520nm} \text{ k(E122,420nm)}-\text{A420nm} \text{ k(E122,520nm)}}{\text{k(E102,520nm)} \text{ k(E122,420nm)}-\text{k(E102,420nm)} \text{ k(E122,520nm)}} \\c(E122)=\frac{\text{A520nm} \text{ k(E102,420nm)}-\text{A420nm} \text{ k(E102,520nm)}}{\text{k(E102,420nm)} \text{ k(E122,520nm)}-\text{k(E102,520nm)} \text{ k(E122,420nm)}}


Svar #2
29. november 2017 af a123as (Slettet)

Kunne vise med nogle trin, hvordan du har gjort og hvilke overvejelser der ligger bag?


Svar #3
29. november 2017 af a123as (Slettet)

og vil du vise udregningen med følgende tal:

k(E102,520nm) = 0

k(E122,520nm) = 0,031.

k(E102,420nm) = 0,031

k(E122,420nm) = 0,007


Svar #4
29. november 2017 af a123as (Slettet)

facit er ifølge en simpel beregningsmetode :  c(E102) = 5,3mg/L. c(E122)= 10,3 mg/L


Skriv et svar til: determinanter og lineære ligningssystemer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.