Matematik

Differentialregning

25. november 2017 af 1stein (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej folkens

Jeg har en funktion: f(x)=ln(x)+2x

Den har en tangent med stigningstal 4

Så skal jeg bestemme tangentens ligning.

Kan nogen hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. november 2017 af Mathias7878

1. Differentier f(x)

2. Løs lignigen f'(x) = 4

3. Den x-værdi du finder i 2. skal bruges som x0 i tangentens ligning på formen

\small y = f'(x_0)\cdot (x-x_0)+f(x_0)

- - -

 

 


Svar #2
25. november 2017 af 1stein (Slettet)

Ok ok mange tak


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. november 2017 af Mathias7878

1.

\small f'(x) = \frac{1}{x}+2

2.

\small f'(x) = \frac{1}{x}+2 = 4

\small \frac{1\cdot x}{x}+2\cdot x = 4\cdot x

\small 1+2\cdot x = 4\cdot x

\small 2x = 1

\small x = \frac{1}{2} = 0.5

3.

\small y = f'(0.5)\cdot (x-0.5)+f(0.5) = \ ?

- - -

 

 


Skriv et svar til: Differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.