Matematik

Beregne motorens afgivne effekt

25. november 2017 af Kristensenalex - Niveau: B-niveau

Håber at i kan hjælpe.

En motor får tilført 15 liter brændstof pr. time. Brændstoffet har en brændværdi på 48.900 kJ/kg og massefylden er 890 kg/m3.
Beregn motorens afgivne effekt, når den har en samlet virkningsgrad på ηe = 0,29.


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. november 2017 af ringstedLC

Det er vel egentlig en fysikopgave.

1) Hvor meget energi indeholder brændstoffet pr. m^3?

2) Hvor meget energi tilføres motoren pr. time?

3) Hvor meget energi afgiver motoren pr. time?

4) Effekt?


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. november 2017 af StoreNord

48900\left [ \frac{kJ}{kg} \right ]\cdot 890\left [ \frac{kg}{m^{3}} \right ] \cdot \left [\frac{1\; m^{3}}{10^{3}\; dm^{3}} \right ] \cdot 15\; dm^{3} \cdot 0.29                   tror jeg nok.            :)


Svar #3
26. november 2017 af Kristensenalex

Hej StorNord bliver resultatet i kW?

1,8932*105 kW


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. november 2017 af StoreNord

Nej     1,8932*105 kJ                   :)
idet jeg håber metoden er rigtig.  Jeg har brugt enhederne som rettesnor.                  


Skriv et svar til: Beregne motorens afgivne effekt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.