Matematik

Ligningen for tangenten - Nspire.

26. november 2017 af Mattheus2 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej! Jeg sidder med en opgave som jeg ikke kan finde ud af, og har virkelig prøvet, men forstår ikke hvordan jeg finder frem til tangenten i t2 (opgave c) som står nederst.. har lavet de andre opgaver.  Går udfra at jeg skal finde ud af røringspunktet til den anden tangent, men hvordan gør jeg det? det skal lige siges at jeg har fundet andre lignende opgaver her, men svarene er ikke tilegnet Nspire, og da jeg skal lave det der, kan jeg ikke bruge dem til så meget :/ HÅBER NOGET VED HVORDAN JEG SKAL GØRE I NSPIRE


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. november 2017 af Mathias7878

Kan du ikke vedhæfte hele opgavenbeskrivelsen?

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. november 2017 af Mathias7878

Note til opgave 2:

Du kan også finde tangentligningen ved at bruge kommandoen "tangentline". Du skal derfor udelukkende skrive i et matematikfelt:

tangentline((f(x),x,0)

hvor 0 betegner x0

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. november 2017 af Mathias7878

Opgave c) kan løses ved at løse ligningen

\small f'(x) = -9

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. november 2017 af ringstedLC

Hvad er definitionen på t2?


Svar #5
26. november 2017 af Mattheus2 (Slettet)

Opgaven -


Brugbart svar (0)

Svar #6
26. november 2017 af Mathias7878

Som skrevet i #3, skal du løse ligningen

\small f'(x) = -9

og bruge den x-værdi du finder som x0 i tangentens ligningen, som i TI-Nspire kan findes vha. kommandoen

\small tangentline(f(x),x,x_0)

eller vha. formlen for tangentens ligning

\small y = f'(x_0)\cdot (x-x_0)+f(x_0)

- - -

 

 


Svar #7
26. november 2017 af Mattheus2 (Slettet)

Definationen er at det er en anden tangent i grafen, og mathias7878, er der ingen værktøjer jeg kan bruge i nspire til at finde frem til tallet? somsagt har jeg set flere af den samme opgave med udregninger som ved at løse en ligning, men da vi skal gøre det i nspire går jeg udfra at min lærer gerne vil have det i form at matematikfelter og lign


Svar #8
26. november 2017 af Mattheus2 (Slettet)

Okay tak, prøver det!


Brugbart svar (0)

Svar #9
26. november 2017 af Mathias7878

Hov. Du skal kun løse ligningen f'(x) = -9, som giver dig førstekoordinaten til røringspunktet for t2. Du skal ikke også bestemme dens tangentligning.

- - -

 

 


Svar #10
26. november 2017 af Mattheus2 (Slettet)

hvordan løser jeg ligningen f'(x)=-9, (har prøvet), det må gerne gøre så simpelt som muligt


Brugbart svar (1)

Svar #11
26. november 2017 af Mathias7878

Skriv i et matematikfelt:

solve(fm(x)=-9,x)

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #12
26. november 2017 af Mathias7878

Eller i hånden:

\small f'(x) = 3x^2-6x-9 = -9

\small f'(x) = 3x^2-6x = 0

\small f'(x) = x\cdot (3x-6) = 0

\small x = x_0 = 2

- - -

 

 


Skriv et svar til: Ligningen for tangenten - Nspire.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.