Fysik

E = delta T x m x c og E=p*t

27. november 2017 af Stjerneskud2016 - Niveau: A-niveau

Hej!

Jeg har en opgave, som jeg ikke kan finde ud af:

"Vi sætter et tyndt plastikbegær med 150 mL vand i en mikrobølgeovn.

Hvor lang tid tager det at bringe vandet i kog, når mikrobølgeovns effekt er 1200 W, og vandet har starttemperatur på 10 °C.

Jeg skal vel bruge to formler, og mikse dem

E = delta T x m x c og E=p*t

jeg kender:

1) starttemperatur


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. november 2017 af mathon

                              \small \text{ENERGI}               \small =               \small \text{ENERGI}

                                  \small P\cdot t                     \small =             \small m\cdot c\cdot \Delta T            

                              \small \left ( 1200\; \tfrac{J}{s} \right )\cdot t            \small =     \small \left (150\;g \right )\cdot \left (4{.}186\; \tfrac{J}{g\cdot K } \right )\cdot \left ( \left (100 -10 \right )\, K\right )

                              


Svar #2
27. november 2017 af Stjerneskud2016

Hvorfor skriver du 100 -10 kelvin? Hvad er 100? Regner man ikke delta t i Celcius? 

mathon

 

Svar #3
27. november 2017 af Stjerneskud2016

Hvad med E i formlen E=p*t, kan man bare lade være med at skrive det, nåt man alligevet kun skal bruge t?

mathon

 

Brugbart svar (0)

Svar #4
27. november 2017 af mathon

#2
           \small \Delta T \text{ er det samme antal Celsiusgrader som Kelvingrader.}

#3
           \small \text{ Da E = P*t er der ikke noget i vejen for at skrive det direkte uden brug af \textbf{E}.}


Svar #5
27. november 2017 af Stjerneskud2016

Hvorfor skriver du 1200 J/S?. Er 1200 ikke P som måles i Watt?

mathon

 

Svar #6
27. november 2017 af Stjerneskud2016

Jeg har jo 150 mL vang. Hvorfodr skriver du 150 gramm? 

mathon

 

Brugbart svar (0)

Svar #7
27. november 2017 af mathon

…fordi postevands densitet er 1 g/mL.


Svar #8
27. november 2017 af Stjerneskud2016

Mange tak!

mathon

 

Skriv et svar til: E = delta T x m x c og E=p*t

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.