Matematik

Hjælp til mat redegørelse!!

27. november 2017 af ejmeddig (Slettet) - Niveau: B-niveau

Er der en som kan hjælpe mig med at redegøre for det her? Aner virkelig ikke hvrordan jeg skal gøre det


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. november 2017 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. november 2017 af Mathias7878

Den første ved at bruge regnereglen

\small (k\cdot x^n)' = k\cdot n \cdot x^{n-1}

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. november 2017 af Mathias7878

Den anden ved at anvende, at definitionen på en stamfunktion til f er givet ved

\small F'(x) = f(x)

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. november 2017 af fosfor (Slettet)

I den første betyder "i hånden" at man skal bruge tretrinsreglen.


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. november 2017 af Mathias7878

Jeg forstår ikke, hvorfor læreren ikke bare kan skrive det i stedet for, at man selv skal gætte sig frem til det :-)

Men #4 har vel ret. 

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #6
27. november 2017 af mathon

      Ved brug af
                                 \small \left (c\cdot x^n \right ){\, }'=c\cdot \left ( x^n \right ){\, }'=c\cdot n\cdot x^{n-1}

.

      Ved brug af
                                 \small \int c\cdot x^n \, \mathrm{d}x=c\cdot \int x^n \, \mathrm{d}x=c\cdot \frac{1}{n+1}\cdot x^{n+1}+k           


Brugbart svar (0)

Svar #7
27. november 2017 af Mathias7878

Tretrinsreglen:

Trin 1:

\small \Delta y = f(x_0+h)-f(x_0) = 6\cdot (x_0+h)^2-6\cdot(x_0)^2 = 6\cdot (x_0^2+h^2+2\cdot x_0\cdot h)-6\cdot x_0^2 

       \small = 6x_0^2+6h^2+12x_0h-6x_0^2 = 6h^2+12x_0h = h\cdot (6h+12x_0)

Trin 2:

\small \frac{\Delta y}{h} =\frac{ f(x_0+h)-f(x_0)}{h} = \frac{h\cdot (6h+12x_0)}{h} = 6h+12x_0

Trin 3:

\small lim_{h \mapsto 0} = 6h+12x_0 = 6\cdot 0 + 12x_0 = 12x_0 = 12x

- - -

 

 


Skriv et svar til: Hjælp til mat redegørelse!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.