Matematik

Reduktion

29. november 2017 af Mathian - Niveau: C-niveau

Hej alle 

Blev lige et sekundt i tvivl om hvordan man forlænger, når nævneren bærer et bogstav? Stykket skal reduceres. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. november 2017 af SådanDa

\frac{5}{2y}-\frac{2}{3} = \frac{5\cdot 3}{2y\cdot 3}-\frac{2\cdot 2y}{3\cdot 2y} = \frac{15}{6y}-\frac{4y}{6y}

Så har de samme nævner.


Svar #2
29. november 2017 af Mathian

Ja, det sandt. Men stykket er ikke blevet reduceret? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. november 2017 af SådanDa

Nej, nu har du en fællesnævner, så kan du jo bruge at

\frac{a}{c}-\frac{b}{c}=\frac{a-b}{c}


Svar #4
29. november 2017 af Mathian

OK, mange tak for hjælpen.  vidste ikke jeg kunne trække 15 fra 4y 


Skriv et svar til: Reduktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.