Matematik

En funktion f er bestemt ved f(x)=4x^3 -9x^2 + 1.

29. november 2017 af calo12 (Slettet) - Niveau: A-niveau

har 2 opgaver for til i morgen nogen der kan hjælpe

1) En funktion f er bestemt ved f(x)=4x^3-9^2+1. 

bestem en forskrift for den stamfunktion til f hvis graf går gennem punktet P(1,12)

nogen der kan hjælpe med denne her opgave den er til i morgen

2) En funktion f er bestmt ved f(x)=1/25*x^4-2x^2+25- 

grafen for f afgrænser i første og anden kvadrant sammen med førsteaksen en punktmængde M der har et areal- 

a) tegn en skitse af M, og bestem arealet af M.


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. november 2017 af KANZAA (Slettet)

stamfunktion til f(x) er F(x)=x^4-3x^3+1x+k

Det betyder at f(1)=12 så indsæt 1 i stedet for x og løs:

F(1)=1^4+3*1^3+1*1+k

k=13

Dvs. at forskrift for den stamfunktion er F(x)=x^4-3x^3+1x+13


Brugbart svar (1)

Svar #2
29. november 2017 af KANZAA (Slettet)

#1

1) stamfunktion til f(x) er F(x)=x^4-3x^3+1x+k

Det betyder at f(1)=12 så indsæt 1 i stedet for x og løs:

F(1)=1^4+3*1^3+1*1+k

k=13

Dvs. at forskrift for den stamfunktion er F(x)=x^4-3x^3+1x+13


Svar #3
29. november 2017 af calo12 (Slettet)

#1

stamfunktion til f(x) er F(x)=x^4-3x^3+1x+k

Det betyder at f(1)=12 så indsæt 1 i stedet for x og løs:

F(1)=1^4+3*1^3+1*1+k

k=13

Dvs. at forskrift for den stamfunktion er F(x)=x^4-3x^3+1x+13

tusinde tak for hjælpen :) 


Skriv et svar til: En funktion f er bestemt ved f(x)=4x^3 -9x^2 + 1.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.