Matematik

Sandsynlighed Møntkast

02. december 2017 af 6756 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Et kast med en IKKE fair mønt, hvor sandsynligheden for plat (p) dobbelt så stor som sandsynligheden for krone (k) 

dvs. sandsynligheden er: 

krone= 1/3 og plat= 2/3 

Hvad er sandsynligheden for, at mindst 2 ud af 4 kast giver plat ? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. december 2017 af peter lind

Det er en binomialfordeling med p = 2/3. Det finder du nemmest ved at slå det op i en´t CAS værktøje, statistikprogram, regneark eller lignende


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. december 2017 af Sveppalyf (Slettet)

P(mindst 2 plat) = 1 - P(højst 1 plat) = 1 - ( P(0 plat) + P(1 plat) ) = 1 - P(kkkk) - P(pkkk) - P(kpkk) - P(kkpk) - P(kkkp) = 1 - (1/3)4 - 4*(2/3)*(1/3)3 =  0,889


Svar #3
02. december 2017 af 6756 (Slettet)

Jeg tænker at maple nok kan udregne det. 

Er det muligt med en generetl formel? 


Svar #5
02. december 2017 af 6756 (Slettet)

Det giver ingen mening det link. 


Brugbart svar (0)

Svar #6
02. december 2017 af Sveppalyf (Slettet)

Du kan bruge formlen for binomialfordelingen og så finde

P(X ≥ 2) = P(X=2) + P(X=3) + P(X=4)

Hvor du så har p=2/3 og n=4

http://www.regneregler.dk/binomialfordeling


Skriv et svar til: Sandsynlighed Møntkast

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.