Matematik

find andengradsfunktion ud fra toppunkt og vilkårligt punkt.

03. december 2017 af Gille93 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, jeg har et spørgsmål om fremgangsmåden til hvordan man finder en andengradsfunktion ud fra disse oplysninger:

Tp = (-4,5)

Funktionen går gennem punktet (2,10)


Svar #1
03. december 2017 af Gille93 (Slettet)

Ydermere, hvad er forskellen på en andengradsfubnktion og en regneforskrift til dette?


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. december 2017 af fosfor (Slettet)

Toppunkt = (xT , yT)  opnås ved
f(x) = a(x - xT)2 + yT

Isoler da a i  f(2) = 10


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. december 2017 af mathon

                 \small f(2)=10=a(2-(-4))^2+5


Svar #4
03. december 2017 af Gille93 (Slettet)

I bliver nødt til at uddybe det lidt mere!


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. december 2017 af mathon

isoler  \small a
i
                 \small 10=a\cdot (2-(-4))^2+5
                           


Svar #6
03. december 2017 af Gille93 (Slettet)

Okay, hvordan findes a, b og C?

Brugbart svar (0)

Svar #7
03. december 2017 af fosfor (Slettet)

Du kender xT og yT og kan bestemme a jf. tidligere svar. Forskriften ud fra disse er:
f(x) = a(x - xT)2 + yT

som kan omskrives til   f(x)=ax2+bx+c  ved at gange parentesen i ovenstående ud. Men der er ingen grund til dette, da begge måder at skrive forskriften på er gyldige


Brugbart svar (0)

Svar #8
04. december 2017 af mathon

#0

hvis du insisterer:

               \small f(x)=a(x-{x_T})^2+y_T

               \small f(x)=ax^2+(2ax_T)x+\left ( a{x_T}^2+y_T \right )


Skriv et svar til: find andengradsfunktion ud fra toppunkt og vilkårligt punkt.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.