Matematik

bestem toppunkt og tegn parablen

03. december 2017 af Tinisi (Slettet) - Niveau: B-niveau

Grafen for funktionen f(x)=x^2-6x

er en parabel

bestem koordinatæsættet til parablens toppunkt, og tegn parablen i et passende koordniatsystem


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. december 2017 af fosfor (Slettet)

x^2-6x = x(x-6)

Dvs, rødderne er 0 og 6, og toppunktet er ved gennemsnittet xT=3

y værdien i toppunktet er så yT = 32-6*3 = -9


Skriv et svar til: bestem toppunkt og tegn parablen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.