Matematik

Differentialregning

05. december 2017 af Alpha3460 (Slettet) - Niveau: B-niveau

En der kan hjælpe mig med denne opgave? Den skal laves uden hjælpemidler

Der er givet et andengradspolynomium: f(x) = -x^2+9

Bestem en ligning for tangenten til grafen for f i hvert af grafens skæringspunkter

med førsteaksen.


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. december 2017 af Mathias7878

Løs ligningen f(x) = 0

Brug de(n) fundne x-værdi(er), som x0 i tangentens ligning på formen

\small y = f'(x_0)\cdot (x-x_0)+f(x_0)

- - -

 

 


Svar #2
05. december 2017 af Alpha3460 (Slettet)

Men hvordan skal jeg løse den til f(x)=0?


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. december 2017 af Mathias7878

\small -x^2+9=0

\small -x^2 = -9

\small \frac{-x^2 }{-1 }= \frac{-9}{-1}

\small x^2 = 9

\small x = \pm \sqrt{9} = -3 \ eller \ 3

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. december 2017 af mathon

              \small f(x) = -x^2+9=-\left (x^2-3^2 \right )=-\left ( x+3 \right )\left (x-3 \right )


Svar #5
05. december 2017 af Alpha3460 (Slettet)

Tusind tak!


Skriv et svar til: Differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.