Kemi

Renhedsbestemmelse af kemikalie

10. december 2017 af Bette02 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Kemikaliet jern(II)chlorid tetrahydrat (FeCl2,4H2O) titreres med 0,02517 M kaliumpermanganat (KMnO4). 

5 Fe2+ + 8H+ + MnO4- 5Fe3+ + Mn2+ + 4H2O

Titrering: 
Kemikalie (g)          VMnO4 (mL) 
0,3774                        14,97
0,4020                        16,57
0,3566                         13,98

Beregn renheden af kemikaliet jern(lll)chlorid,tetrahydrat (w/w%). 
Er virkelig på bar bund!                               


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. december 2017 af mathon

               \small \begin{array}{|c|c|c||c||c|c|} Nr&FeCl_2\cdot 4H_2O\; g&ren\; titr\! and\; mol&\mathbf{\color{Blue} ren\; titr\! and\; g}&titrator\; mL&titrator\; mol\\ \hline1 &0{.}3774&1{.}88397\cdot 10^{-3}&\mathbf{\color{Red} 0{.}2977}&14{.}97&3{.}76795\cdot 10^{-4}\\ \hline 2&0{.}4020&2{.}08533\cdot 10^{-3}&\mathbf{\color{Red} 0{.}3296}&16{.}57&4{.}17067\cdot 10^{-4}\\ \hline 3&0{.}3566&1{.}75938\cdot 10^{-3}&\mathbf{\color{Red} 0{.}2780}&13{.}98&3{.}51877\cdot 10^{-4}\\ \end{array}

M(FeCl2) = 158,034 g/mol


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. december 2017 af mathon

                                                      \small \text{RENHEDSGRAD}

                               \small \begin{array} {|c|c|c|c|} Nr&FeCl_2\cdot 4H_2O\; g&FeCl_2\;g&renheds\%\\ \hline 1&0{.}3774&0{.}2977&78{.}9\\ \hline 2&0{.}4020&0{.}3296&82{.}0\\ \hline 3&0{.}3566&0{.}2780&78{.}0\\ \end{array}


Skriv et svar til: Renhedsbestemmelse af kemikalie

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.