Matematik

Hypotenusen og tan(v) =)

15. december 2017 af Djkhalleeeeeed (Slettet) - Niveau: B-niveau

hvad er sammenhængen mellem hypotenusen og tan(v) når det kommer til enhedscirklen?? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. december 2017 af StoreNord

Jeg har aldrig før hørt om denne sammenhæng, men den må jo være:
                                     Hypotenusen2 = cos2(v) + tan2(v)                         :)
   Men så er hypotenusen ikke radius i enhedscirklen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. december 2017 af Eksperimentalfysikeren

Den trekant, der afgrænses af x-aksen, linien x=1 og halvlinien, der har endepunkt i (0,0) og danner vinklen v med x-aksen, har katetelængderne 1 og tan(v). Hypotenusens længde er 12 + tan2(v) = 1/cos2(v). Iøvrigt kaldes 1/cos(v) for sekans(v) = sec(v). Der findes en tilsvarende cosekans(v) = csc(v) = 1/sin(v).

Disse to funktioner benyttes kun sjældent.


Skriv et svar til: Hypotenusen og tan(v) =)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.